SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Niklas Adalberth är idag styrelseledmot och vice koncernchef för Klarna

Niklas Adalberth är idag styrelseledmot och vice koncernchef för Klarna (som tidigare hette Kreditor), som under senaste åren varit ett av de mest omskrivna e-handelföretagen. I maj, 2012, gjorde Klarna grand slam vid GP Bullhound Awards. Förutom att företaget, som grundades 2005, vann i kategorierna ledarskap, högsta globala potential, innovation och juryns stora pris, erhöll även Niklas utmärkelsen för Man of the Year.

Niklas Adalberth föddes och tillbringade sin uppväxt i Uppsala. Här var han med och startade radiokanalen Radio Excellent. Under gymnasietiden vid Lundellska skolan drev han ett eget företag. AdalIT, som det hette, tillhandahöll konsulttjänster inom webbproduktion och grafisk design.

Lumpen gjorde Niklas som närskyddstropp chef vid F 16 i Uppsala. Därefter lockade utlandet. Under en period arbetade han som bartender för Kempinski i skidorten St. Moritz. Här sparade han och barndomsvännen Sebastian Siemiatkowski ihop pengar till en jorden runt resa. Innan de gav sig av bestämde de sig för att undvika flygtransport. Det var något de lyckades med. Under de 143 dagar som resa varade hann vännerna med att besöka tjugofem länder och fyra kontinenter.

När de kom hem väntade universitetsstudier. Niklas läste en termin vid Lunds universitet, men flyttade därefter till Stockholms Handelshögskola. Tillsammans med Sebastian Siemiatkowski och Victor Jacobsson började han här arbeta på det projekt som skulle komma att bli Klarna. Mer info finns på niklasadalberth.com & http://niklasadalberth.se

Källor

http://www.youtube.com/watch?v=ZasUQuoCw2Q
http://tellseries.com/niklas-adalberth-klarna/
http://digitalmedia.strategyeye.com/2013/01/17/interview_klarna_ceo_niklas_adalberth_talks_online_payments_/ 

http://investing.businessweek.com/research/stocks/private/person.asp?personId=81901428&privcapId=39393440

http://www.arcticstartup.com/2012/09/07/niklas-adalberth-arctic15

Balkonger hos Fästeb Bygg AB

Fästeb Bygg AB är ett företag som är specialiserat på att konstruera och montera balkonger till äldre fastigheter. Vår huvudsakliga verksamhet är koncentrerad till Stockholms innerstad. Om du är intresserad av att titta närmare på våra lösningar, gå då in på vår hemsida www.fasteb.se och klicka på ”Galleri” i den övre menyraden. Här hittar du bilder på några av de tusentals bygga balkong vi byggt.

Om du väljer Fästeb Bygg AB kan du förvänta dig en snabb och effektiv byggprocess. När vi arbetar på en fastighet gör vi konstruktionen per lodrät rad. På så sätt påverkas den enskilde lägenhetsinnehavaren endast under 2-3 veckor.

Hör av dig till oss och boka tid för platsbesök. Vi tar fram en offert helt utan kostnad. Ring oss på 08-744 00 07, vardagar mellan klockan 08:00 och 16:00. Du kan även göra din intresseanmälan på nätet. Fyll i webformuläret som du hittar på www.fasteb.se/kontakt/ så hör vi av oss.

Med Fästeb får du som kund stor valfrihet. Vi erbjuder ett antal grundformer för balkongen: måttbeställda fyrkantiga, ovala, konkava, konvexa eller tårtformade balkonger, med eller utan stuprörsgenomföring. För varje enskilt uppdrag anpassar vi våra lösningar så att balkongen harmonierar med fastighetens exteriör och omgivande stadsbild. På så sätt förenklar vi även bygglovsprocessen.

I de flesta fall tar Fästeb Bygg AB fram handlingar för bygglov, men i många projekt har vi samarbetat med konsulter och arkitekter som jobbar på bostadsrättsföreningens uppdrag.

Vi hjälper kunden genom varje steg av processen. Våra konstruktioner görs enligt den senaste tekniken och vi genomför noggranna säkerhetstester. Med Fästeb som partner bygger du tryggt.

Skaffa ett Blancolån

Ett blancolån är ett lån för dig som inte erbjuder en säkerhet till långivaren

Fördelen med ett blancolån för dig som låntagare är att det är ett lån utan säkerhet. Det betyder att du inte behöver ha någon säkerhet som du kan erbjuda kreditinstitutet du lånar pengar ifrån, i fall du blir oförmögen att betala tillbaka lånet. Istället räknar kreditinstitutet ut din ungefärliga framtida förtjänst för att ändå ha något som liknar en säkerhet. Anser kreditinstitutet att du är kreditvärdig och kommer att vara i stånd att återbetala lånet så får du lånet beviljat. Din kreditvärdighet som låntagare är en utslagsgivande faktor för kreditinstitutet när det bedömer om du kan få ett blancolån eller inte. Du kan förresten själv kontrollera din kreditvärdighet på nätet. Gå in på www.ratsit.se och ta reda på vilken nivå du ligger på för kreditvärdigheten delas upp i olika nivåer. Det är helt gratis och det kan kännas betryggande att redan ha denna information innan du ansöker om ett blancolån.

Tycker du att det är krångligt att ansöka om ett blancolån hos banken eller vill du kanske undvika att gå till din egen bank, så kan du ansöka på vår hemsida istället. Det är diskret, smidigt och enkelt och du kan ansöka om upp till 350 000 svenska kronor. Du får svar på din ansökan inom några få dagar så det går lika fort eller ibland till och med fortare än hos andra kreditinstitut.

Blancolån kallas förresten även för privatlån; det är alltså två olika ord för exakt samma sak.  Läs mer om att låna pengar hos låneansökan

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa