SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Hur man började hålla huvudet torrt.
May 22nd, 2013

Hårtorken har egentligen funnit ända från slutet av 1800-talet, men inte i den handhållna form som vi känner idag. Hårfrisören Alexander Godefroy blev inspirerad av en dammsugare när han1890 tillverkade en hårtork av den kupmodell som fortfarande används i frisersalonger. Efter över 120 år av utveckling är det fortfarande Godefroys originalpatent som skapar den jämnaste och snabbaste hårtorkningen. Så utvecklingen har  i stället handlat om smidighet och portabilitet. Och möjligtvis pris.
Runt 1920 började de första handhållna hårtorkarna komma, men de är långt ifrån de smidiga mojänger vi har idag. De vägde nästan 1 kg, hade en maxstyrka på 100 w och
Så en annan utvecklingsfaktor för hårtorken har varit effekten. Idag har en normal hårtork en effekt på 2000 w.
Två förändringar som ändrade smidigheten mycket var del när man i mitten på 50-talet flyttade motorn – som tidigare suttit externt – in i själva höljet på hårtorken, och dels att höljet på 60-talet byttes ut till plast. Under dessa år förbättrades elsäkerheten väsentligt också.
Dock var det vårt att göra hårtorken säker om den utsattes för direkt väta. Många människor har genom seklet dött av elektrisk chock från en hårtork i ett våtutrymme.
Idag är hårtorken en både kär och säker elprodukt i vårt hem – bland flera andra. Och var skulle vi vara utan dem – och den el som driver dem? Se därför till att du har både bra och billig el till ditt hem. Det kan du hitta på http://www.elavtal.biz.


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa