SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Hjälp henne att hjälpa
May 21st, 2013

I Tajikistan – ett land beläget i Centralasien – bor Annie, 39. Detta är mycket modig, hårt arbetande kvinna som är mor till två barn. Hon äger ett hus där hon uppfostrar sina barn och arbetar hårt för att ge dem det bästa. Annies verksamhet består främst i att sälja kläder av alla märken, stilar, storlekar och färger. Hon började för två år sedan och har erfarit att det är en mycket lönsam verksamhet som gett henne goda marginaler för henne och hennes familj. Till skillnad från nästan alla kvinnor i Tajikistan har Annie lyckats bygga upp en verksamhet som är så stabil och inkomstbringande att hon kunnat kosta på sig att hjälpa andra. Därför startade hon en första hjälpen-station för fyra år sedan. Där hålls kurser i grundläggande omvårdnad som folk kan gå. Hon lägger delar av vinsten från sin klädförsäljning i detta och kommer snart att behöva betala för ny inredning där.
Hon kan se hur både hennes butik och hjälp-stationen kan förbättras avsevärt med ett lån, vilket hon söker från Kiva, som är en internationell hjälporganisation som ger mikrolån till behövande i tredje världen för att befrämja tillväxt och stabilitet. Hon kommer att kunna anställa fler i sin butik och låta fler gå kurser i hjälp-stationen.
Är det något du brinner för, ideellt eller yrkesmässigt, och behöver ta ett bra lån – precis som Annie – så kan du vända dig till www.alfabanken.se. De hjälper dig att hitta det bästa lånet, med bästa räntan, för dig.


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa