SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Medicinska Myter om Espresso
July 2nd, 2014

 

Alla har varnat oss för de dåliga effekterna av koffein – insomningssvårigheter, skakningar och hjärtklappning och allehanda sjukdomar är förknippade med koffein. Eftersom espresso är fullt av koffein även vid små mängder, betyder det då att espresso är dåligt för hälsan?

Kaffe kan orsaka cancer

I rak motsats till vad allmänheten tror, kan kaffe faktiskt minska risken för cancer istället för att öka den. Risken för cancerformer som livmoderkroppscancer, prostatacancer, bröstcancer, etc. kan faktiskt minska med korrekt och regelbundet intag av kaffe. Detta beror på koffeinets antioxidatoriska och anti-inflammatoriska vilken visat sig vara anti-carcinogen.

Uppkomst av diabetes

Att dricka espresso eller kaffe regelbundet kan vara bra för diabetesbenägna individer, eftersom det minskar risken för att utveckla diabetes. Ofrekvent konsumtion kan ha diabetesfrämjande effekter, men när intaget av kaffe eller espresso är så högt som 3-6 koppar om dagen, kan konsumtionen faktiskt öka de hormoner som ansvarar för reglering av glukos och insulin.

Produktion av det onda kolesterolet

En del människor undviker kaffe och speciellt espresso på grund av kalorierna och ökningen av LDL (det onda kolesterolet). Detta må vara sant, men denna effekt kan endast ses i ofiltrerat kaffe, såsom turkiskt kaffe, franskt pressat kaffe och vanligt bryggkaffe.

Espresso och kaffe är inte så dåligt trots allt; det finns ingen anledning att undvika det – gör det istället till en vana att dricka kaffe regelbundet och skaffa din egen espressomaskin att ha i bekvämligheten av ditt hem. Kolla in de bästa espressomaskinerna till de bästa priserna på www.espressomaskin.eu

 


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa