SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Niklas Adalberth är idag styrelseledmot och vice koncernchef för Klarna
April 23rd, 2013

Niklas Adalberth är idag styrelseledmot och vice koncernchef för Klarna (som tidigare hette Kreditor), som under senaste åren varit ett av de mest omskrivna e-handelföretagen. I maj, 2012, gjorde Klarna grand slam vid GP Bullhound Awards. Förutom att företaget, som grundades 2005, vann i kategorierna ledarskap, högsta globala potential, innovation och juryns stora pris, erhöll även Niklas utmärkelsen för Man of the Year.

Niklas Adalberth föddes och tillbringade sin uppväxt i Uppsala. Här var han med och startade radiokanalen Radio Excellent. Under gymnasietiden vid Lundellska skolan drev han ett eget företag. AdalIT, som det hette, tillhandahöll konsulttjänster inom webbproduktion och grafisk design.

Lumpen gjorde Niklas som närskyddstropp chef vid F 16 i Uppsala. Därefter lockade utlandet. Under en period arbetade han som bartender för Kempinski i skidorten St. Moritz. Här sparade han och barndomsvännen Sebastian Siemiatkowski ihop pengar till en jorden runt resa. Innan de gav sig av bestämde de sig för att undvika flygtransport. Det var något de lyckades med. Under de 143 dagar som resa varade hann vännerna med att besöka tjugofem länder och fyra kontinenter.

När de kom hem väntade universitetsstudier. Niklas läste en termin vid Lunds universitet, men flyttade därefter till Stockholms Handelshögskola. Tillsammans med Sebastian Siemiatkowski och Victor Jacobsson började han här arbeta på det projekt som skulle komma att bli Klarna. Mer info finns på niklasadalberth.com & http://niklasadalberth.se

Källor

http://www.youtube.com/watch?v=ZasUQuoCw2Q
http://tellseries.com/niklas-adalberth-klarna/
http://digitalmedia.strategyeye.com/2013/01/17/interview_klarna_ceo_niklas_adalberth_talks_online_payments_/ 

http://investing.businessweek.com/research/stocks/private/person.asp?personId=81901428&privcapId=39393440

http://www.arcticstartup.com/2012/09/07/niklas-adalberth-arctic15


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa